Psalm 23 – het ontbreekt mij aan niets

door Ariël Berkowitz

Wanneer is dit vers uit Psalm 23 onze ervaring als gelovigen in Jesjoea? Als ons denken vol is van vitale Bijbelse waarheden.

1. Onze eenheid met Hem. Wij zijn IN Hem. Kunnen we dichterbij Hem zijn dan in Hem?

2. Wij zijn in een verbondsrelatie met Hem. We zullen kijken naar het verband tussen verbond en ‘dat het mij aan niets ontbreekt’.

3. Met wie zijn wij in een verbondsrelatie? We zullen kijken naar de aard van de persoon Jesjoea; Zijn Goddelijkheid vanuit Jesaja en zijn menswording vanuit Filippenzen 2:1-11

4. Wat is de bron van deze waarheden? Het Woord van God. Voeg niets toe en doe er niets vanaf (Deuteronomium 4:2); noch door te stellen dat de Tora niet meer van kracht is of dat er een gezaghebbende mondelinge Tora is.

Na de studie van Ariël van 12 november is er – voor hen die dat graag willen – gelegenheid om in kleine groepjes (in ‘chatrooms’) door te praten..

Locaties: Laat ons weten of je je huis openstelt voor anderen om samen de studie te volgen. Of vertel ons dat je graag naar iemand toe wilt gaan (dit kan via info@triholland.nl of via het aanmeldformulier). Wij leggen dan het contact (als er mogelijkheden zijn).

Van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze studie.

De taal zal Engels zijn, met vertaling. (Tijdens de ZOOM-sessies kun je via de ‘chat’ vragen stellen.)

Datum: Zaterdag 12 november 2022
Tijd: 13:30 tot 15:30 CET
Zoom: Na aanmelding ontvang je een mail met de link    Heb je 1 van bovenstaande opties aangevinkt, vul dan ook je woonplaats in.